A legszomorúbb szavak

 “Az összes elmondható és papírra vethető szomorú szó közül a legszomorúbbak ezek: “lehetett volna”
John Greenleaf (1807-1892)

Folyamatosan figyelemmel kísérjük az előrehozott választásokat. Az egyik településen mintegy tizenöt százalékkal maradt le a második helyezett a győzelemről. Nincs ebben semmi különös, ha csak nem tesszük hozzá, hogy ez a jelölt regisztrált a honlapunkon.
(A megválasztott polgármester ismeretlen számunkra.)

Ha tehát regisztrált, akkor azt is tudhatja, hogy képesek vagyunk egy közvélemény kutatással pár százalék pontosságra előre jelezni a várható eredményt. Ha ő nem is, de mi azt is tudjuk, hogy az a különbség, amivel lemaradt, behozható lett volna. Ha regisztrációja után elkezdi használni azokat az eszközöket, amiket ajánlunk. Ha…

Egy honlapon, ennek a második helyezett embernek a köszönetnyilvánítása van a főhelyen. Elolvasva még jobban ingatom a fejem: Ebből az írásból olyan értelmi és érzelmi intelligencia árad, hogy már mentem is az írást: a választási támogatás megköszönésének, a kudarc elfogadásának mintaszerű kifejezése a cikk. Jó lesz ez a szakmai könyvtárunkba.

Lehetett volna – tényleg szomorú szavak ezek.

 

(R.B.)


Miközben a fenti bejegyzést szerkesztettük, megjött a napi idézet a Dale Carnegie Tréning-től
(www.dalecarnegie.hu)
Úgy döntöttem, kommentár nélkül megosztom ezt is Önnel:

„Az ember senkit nem tud megtanítani semmire, csak segíteni tud, hogy rájöjjön magától.”
Galileo Galilei (1564-1642)

 

(Sz.T.)

4 thoughts on “A legszomorúbb szavak”

 1. Tisztelt Szőke Tamás !
  Jómagam is megpróbáltam mindent sajnos 1.25 százalékkal maradtam le a Polgármesteri hitvallásról. Hibáztam sokat azt hittem elég az a kevés a hírnévhez . Most mint képviselő viszont azt tapasztalom, hogy nagyon rosszzul kezelik a mai Polgármesterek a nehézhelyzeteket  nincs kapcsolatuk az emberekkel legalábbis nálunk. Lekezelő elutasító stb . Én tanárként dolgozom és nehezen fogom fel azokat a dolgokat amit EMBERI KAPCSOLATNAK nevezünk és ez kihalt teljesen az emberekből    Talán ennyit szerettem volna mondani
  Tisztelettel Stift Károly

  1. Tisztelt Uram!

   Sokan megkérdezték tőlünk, mennyit ér a mi szolgáltatásunk, mennyire növelhető az esély? Nos, bátran kijelenthetjük, hogy a néhány százalékos eredmény különbségek megfordíthatók. Ettől többet csak az egyén ismeretében szabad kijelentenünk.
   Eegyetértünk Önnel abban is, hogy a polgármesteri feladatra a megválasztott jelöltek zöme nem alkalmas és csak évek alatt nő fel a feladatához. Ez óriási kár a rábízott közösség számára.
   Szolgáltatásunk igénybevétele bizonyos igényességet feltételez ügyfeleink részéről, akik nyitottak a tanulásra.
   Mi ezt a hozzáállást, ezt az információ és módszer igényt elégítjük ki.

   Mindezeket kezdetben is így gondoltuk, és így tapasztaltuk 2010-ben is.

   Állunk a többre vágyó jelöltek és polgármesterek rendelkezésére.

   Szőke Tamás

 2. Kedves Stift Károly,kedves Karcsi Bácsi!
  A polgármesteri "hitvallásról" ( gondolom: hivatásról ), ha már századnyi pontosságot pendítesz meg, akkor nem 1.25 százalékkal, hanem 3,88 százalékkal maradtál le. ( Egyébként mindegy…) A nehéz helyzetek kezelésének egy módja volt, azt pedig végrehajtottuk. A falu költségvetése mára stabil. Amennyiben, ezt a kemény és népszerűtlen munkát "lekezelőnek és elutasítónak stb." ítélted meg, az a Te, helyi politikusi felelősséged, azt viszont igen furcsállom, hogy ez a sommás véleményed, miközben, eddig, a kettőnk viszonya korrektnek és joviálisnak tűnt. Talán, azért bízta rám a gondviselés e megbízatást, mert én, – veled ellentétben – nem a "hírnévért", hanem a feladatért  és a lehetőségért lelkesedtem.
  Üdvözlettel: Sipeki Zsolt

  1. Tisztelt Zsolt!

   Károly bejegyzése majdnem kettő évvel ezelőtti. Ugye egyeztet vele szóban is, hátha időközben változott az ő véleménye, akár Önről, akár az időközben megoldódott helyzetről?!
   Ha közösen kérik akár törölhetem is a hozzászólásaikat.

   Üdvözlettel: Szőke Tamás

Ossza meg a véleményét

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az oldal tetejére