Önkormányzati választás 2019 – Eredmények és eredménytelenségek

Régi, vagy éppen új álmok valósulnak meg rövidesen, és álmok mennek a kukába...

„Hát elmúlt tudom minden véget ért
Elszállt a nyár, oly messze jár.”

A fenti Máté Péter szám részletre a mai időjárás alaposan rácáfolt, hiszen sok helyen nyárias meleg volt. Az viszont kétségtelen, hogy valami elmúlt, valami véget ért. Valami elmúlt, véget ért, hogy valami újnak adjon helyet.
Vannak, akiknek fél évtizedes, vagy még régebbi munkálkodásukat koronázza siker azáltal, hogy ismét polgármesternek választják őket.
Aztán akadnak majd szép számmal olyanok is, aki bármennyire is belefeszültek, mégis vesztesei a mai napnak.


10 éves a polgarmesterleszek.hu. Ebben az egy évtizedben ez a harmadik országos méretű önkormányzati választás, amelyben aktívan részt vettünk. Jellemzően 10 ezernél alacsonyabb lakosú településekről voltak ügyfeleink.
Ezúton gratulálunk azoknak a polgármester ügyfeleinknek, akik olyan erős énmárkát építettek, hogy nem akadt kihívójuk! Ők azok, aki a legkisebb stresszel élik meg a mai napot.
Gratulálunk azon ügyfeleinknek is, akik erejükhöz-, tudásukhoz-, és adottságaikhoz mérten a maximumot hozták ki a kampányból. Megérte-e vagy nem? Rövidesen kiderül.És rövidesen együtt örülünk azokkal, akiknek sikerült nyerniük.

Büszkén osztom meg e sorok olvasójával, hogy azon ügyfeleink, akik a mi segítségünkkel készültek fel a megmérettetésre, nem használták a negatív kampány erejét! Tudatosan és lényegre törően építették fel az ismertségüket, de ami ennél is fontosabb; az elismertségüket.

Valóban minden nap jó? (Fotó: © Szőke Tamás)

A nagy hoppok és nagy koppok estéje előtt állunk.

Csendben szemléltük a nagyarcú, mindenféle szakmaiságot nélkülöző kampányokat is, és elképedve láttuk azt a magabiztosságot, ami mindenféle alapot nélkülözött.
Nos, ezen emberkék nagyot fognak koppanni… (Vagy nem. Lesz néhány hely ahol nem. Sajnos.)


Az utolsó napokban mintegy lábujjhegyen állva izgultunk azon jelöltekért, akik mind emberileg, mind szakmailag kiválóak, csak éppen a nép, az istenadta nép szeme tele lett szórva a hazudozás, az ígérgetés csillámporával és képtelenek voltak meglátni a valódi értékeket… (Honnan tudjuk ilyen pontosan? A közvélemény-kutatásainkból)

2019. október 13. e sorok írójának egy stresszes nap. Nem is kicsit. Ugyebár én nem azon izgulok, hogy engem megválasztanak-e, hiszen eszem ágában sem volt indulni.
A sok kedves, szorgalmas, tudatos, rátermett polgármesterjelölt ügyfeleink körül jártak a gondolataim szinte egész nap. Az estében tekertem bő negyven kilométert, hogy kiszellőztessem a fejem, s magam mögött hagyjam azt a streszt, amire nincs ráhatásom, amivel nekem már nincs dolgom.

Holnap új nap

Minden polgármester-jelöltnek, aki megtett minden tőle telhetőt és tiszta kampánykezeket tud felemelni, kívánom, hogy békességben teljenek holnaptól a napjai! Akár megválasztották, akár nem.

Madár tolláról, a nép a vezetőjéről ismerszik meg!

Bizony jelentős különbségek vannak, akár a szomszédos települések között is. Értelem, érzelem, értékrend, vagy éppen ezek hiánya határozza meg, hogy hová is került az a körön belül egymást metsző két egyenes…

Barátsággal, Szőke Tamás „tollából” a polgarmesterleszek.hu vezetőjétől.
2019.10.13. 18:57

A stresszoldás egyik eszköze a ma délutánból. (Fotó © Szőke Tamás)
Az oldal tetejére