Történetek, kulisszatitkok…

Már nem titok, hogy 2010 és 2014 őszétől több száz polgármester úgy kezdte meg ,,működését” hogy mi, – a polgarmesterleszek.hu – közvetett- vagy közvetlen módon az esélyességét nagyban növeltük.
Akarva, akaratlanul is részesei lettünk személyes sorsoknak, láttunk dicsőséget és bizony kudarcot is.

Az alábbiakban néhány tanulságos történetet osztunk meg Önnel és közben egy-egy kulisszatitokról is fellebbentjük a fátylat.


Egyesek miért akarnak polgármesterek lenni?

Ismerőseink, barátaink, sőt nem egyszer maguk a jelöltek is tőlünk kérdezték, hogy mi a tapasztalatunk: Miért akar valaki polgármester lenni?
Nos a válaszunk sokakat kiábrándított…

A polgármesteri székbe vágyódókat alapvetően hét csoportba osztottuk:
1, -a legszebb: Őszinte elhivatottságból, a településért önzetlenül tenni akarás a fő motiváció. Sajnos nem tudjuk az arányukat, de azt tudjuk, hogy a kezdeti nemes cél idővel háttérbe szorulhat és előtérbe kerülhetnek olyan célok, mint az alábbiak.
2, – a jellemző: Hatalomvágyból. Ritkán jelenik meg ez a maga kendőzetlen valóságában. Csomagolva van, de itt-ott be lehet látni, hogy mit takar a tetszetős külső. A hatalom először csak eszköz a magasztos célok felé, később már a kevésbé önzetlen vágyak felé is.
3, – manapság jellemző ez is: A biztos állásért, a pénzért és azért, hogy ne kelljen már minden nap vidékre utazni munkába. És végre megszabaduljon az illető a főnökeitől, attól a szakterülettől, ahol eddig kevés babér termett számára.
4, – előfordul: A szexualitás miatt. Vannak olyan polgármesterek, akiknek igenis számít, hogy a hölgyek szemében valakik legyenek. Ez nem csak a “csajozós” férfiak egy részét jellemezte, hanem bizony a kiegyensúlyozott családokban élőket is. Ne botránkozzunk meg ezen: Évezredes kulturális gyökerei vannak ennek a kiváltságos szerepnek. Ahogy a vadon élő állatok körében az „alfa hím”, úgy az emberek között is, nem csak vezér a vezető, de gondolati síkon több annál. Nem vagyunk álszemérmesek, ismerünk olyan polgármestereket is, akik nem csak gondolati síkon ilyenek.
5, – előfordult: A tisztelet igénye miatt. Sok sikeres és pénzes ember vágott neki a polgármesterséghez vezető útnak, csak azért, hogy tiszteletet és főleg, hogy szeretetet kapjon. Leginkább a befutott, jó egzisztenciával rendelkező urakat jellemezte ez, akiknek az életében a polgármesteri fizetés nem oszt, nem szoroz, de az annál inkább, hogy a településükön „megsüvegeljék” őket.
6, – előfordult, de nehezen érhető tetten: A nagy zseton miatt. Százmilliós, milliárdos beruházások elé néz a település? …no ez az a gondolatsor, amit nem is akarunk folytatni, de a korrupciókról szóló híreket hallgatva kitalálhatja, hogy mire gondolunk… Itt említjük meg azokat a még tisztességes polgármestereket, akik önhibájukon kívül maradtak tisztességesek, mert „könnyű azt a várat védeni, amit senki sem akar ostromolni”!
7,ki tudja milyen gyakori: Politikai karrier. Egyeseknek csak ugródeszka a polgármesterség, a cél a nagypolitika. Vagy ez is, az is. Bár most már valószínűleg vége lesz annak, hogy a polgármester országgyűlési képviselő is lehessen egyszerre. Messzemenően egyetértünk ezzel a törekvéssel!

Természetesen a lista nem teljes, illetve lehetnek átfedések, különböző arányú keveredések a motivációt illetően. De tudja, az igazi lényeg az az, hogy a választó polgár és a település nyer-e, vagy éppen veszít egy-egy polgármester vezetése alatt. Az pedig, hogy mindeközben ember marad-e az, akit polgármesternek választottak… Hát kérem szépen, az már nagyon nem a mi asztalunk, de azért reménykedünk!


Még a miniszterelnökkel is kezet fogott…

A helytelenül értelmezett énkép bizony a csalódottság vermét ássa…

>>tovább a történethez >>>


Versenyelőny-garancia alulnézetből…

Történetünk főhősével sohasem találkoztunk, néhányszor semmitmondó telefonos beszélgetésünk volt vele és csak a választás közeledtével jöttünk rá, hogy mi az igazi célja velünk.

>>>tovább a történethez >>>


Berci nem mindennapi története…

Nos, ennek a polgármesternek még a választások éjszakáján megígértem, hogy történetét megörökítjük majd itt, ebben a menüpontban. De mi is történt? Megtudja, ha tovább olvassa ezt az írást…

>>>tovább a történethez >>>


Mentés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük