Van értelme?

Többen is megkérdezték az utóbbi időben, hogy van-e, és ha igen, akkor mi értelme a polgármesterré képzésnek nem sokkal az önkormányzati választások után?!

Nos, igyekszem röviden válaszolni: Igen, van értelme már most felkészülni a következő polgármester választásra, hiszen:

– Nem tudhatjuk, hogy mikor lesz. (Gondoljon csak az időközi választások lehetőségére.)
– Ha minden a megszokott rend szerint megy, akkor három év múlva ilyenkor már javában zajlik a kampány, s a "három év múlva" hamar itt lesz…

Azt mondják, hogy az ördög a részletekben rejlik. A polgármesterré válásnak is vannak olyan apró részletei, amelyeken bizony el lehet csúszni. Az alkalmas idő most van a kapkodásmentes tervezésre és az eredményes felkészülés megkezdésére.
Tapasztalatból beszélünk, hiszen mindazok, akik az előző választásra már évekkel előtte elkezdtek készülni, nagy számban lettek polgármesterek, mert nem csak ismertek lettek, mire eljött a kampány, hanem addigra már régen elismertté váltak a választóik körében.

2010-ben pontos képet kaptunk arról, hogy szolgáltatásunk mire képes és arról is, hogy mire nem! Ez nagy tanulság volt, bár nem lepődtünk meg, mert számtalanszor figyelmeztettük ügyfeleinket: akármilyen jó módszer, akármekkora szorgalom sem válthatja meg az elfecsérelt időt! Most még itt az elegendő idő, ha ehhez tudás és tenni akarás is párosul akkor fogadhatunk a győzelemre.

Az oldal tetejére